Vaření v rýžovaru

Vaření v rýžovaru nadchne automatičností dnešní doby. Žádné pozorování bublající poklice nebo špinavý sporák s přetékající mléčně zkalenou tekutinou, nic takového se nekoná. Rýžovar pracuje podobně jako toustovač, prostě se jen zasune do zástrčky a za pár minut je pokrm na stole. Ač neušetří čas, protože preferuje pomalé vaření a ohřívání při dodělání rýže, ten výsledek stojí za to. Žádná mazlavá rýže, ale jen lehce lepivá. Skutečně na úrovni těch rýží, jenž se servírují v čínských restauracích.

Na rýži si pochutnáte

41+UfnFcIzLVěřte tomu nebo ne, ale z rýžovaru si pochutnáte i na suché rýži. Pokud svůj jídelníček přizpůsobíte lehkému a svěžímu stravování, podaří se vám zhubnout. Vlastní příprava rýže je podobná jako byste jí chtěli vařit na sporáku nebo v troubě, tam vám však hrozí daleko více rizik, že rýži převaříte nebo vysušíte. Nejprve rýži propláchněte a osolte, tak zajistíte, že jí nepopraskají zrna. Zvolte množství vody podle objemu, sepněte rýžovar a těšte se na příjemně lepkavou rýžičku, která přesto chutná al dente.

rice-191932_960_720Drží u sebe, ale není rozvařená, to je kouzlo! Takhle se vám rýže asi nikdy nepovedla. Můžete navíc experimentovat i s rýží, kterou jste se dříve neodvážili ani uvařit. Neláká vás delší a tenčí zrnka jasmínové rýže? Směle do toho a uvidíte, že vaření se pro vás stane radostí. Dříve pro vás byla představa sushi nemožná, ale teď se do přípravy pustíte s tím pravým nadšením. Rýži do řasy krásně a hlavně bez problémů zabalíte. Jednotlivá zrnka rýže k sobě na výtečnou přilnou a budete spokojeni.

Nezapomeňme na to, že jíme i očima. Servírování na talíři, kde není ani zrnko rýže vedle je skutečně skvost..s touto rýží vytvoříte taktéž nádherné kopečky, které můžete dozdobit snítky čerstvých bylinek a podávat s masovými nudličkami i dušenou zeleninou.

Rýžovary nejsou vymoženost, ale přijít si na to musí každý strávník sám. Některé rýžovary jsou schopné pomoci i k přípravě jiných jídel, jsou skutečně velmi propracované.