Rýžovary

Rýžovary jsou novinkou, kterou nelze nechat bez povšimnutí. Je velmi praktickou pomůckou do domácnosti. Principem rýžovaru je uvařit rýži, ale mnohem lahodněji a rafinovanější způsobem. Kdo vaří rýži na plotně, zřejmě se mu občas stane, že rýži nedovaří nebo naopak rozvaří. Nemluvě o připáleném hrnci, který nejde umýt.

rice-478822_1920Je to logické, že se nám občas něco nepovede, nejsme stroje. A rýžovar spotřebič je! Snižujete tu riziko selhání lidského faktoru. Technika je prostě technika a ta se jen tak nesplete. Můžete namítat, že si stejnou rýži uvaříte v troubě, ale mýlíte se. Kdo už rýži z rýžovaru ochutnal, tak ví, že je nesrovnatelně lepší. Rýžovar totiž s poslední vsáknutou kapkou vody do rýže pouze přihřívá. V tom je zásadní rozdíl, v troubě to neodhadnete. Ač jí můžete vypnout a rýži nechat „dojít“, nepoznáte, kdy je ten správný okamžik rýži vyndat. Rýžovar ano!

V podstatě se jedná o elektrický hrnec s mnoha dalšími funkcemi. Teplo je zde vedeno pomocí 3D, takže se rýže dělá rovnoměrně, což je také velmi důležité. Když se vám v hrnci vyvaří voda tak, že je rýže sotva potopená, sáček s rýží obracíte a stejně je jedna strana tvrdší nebo v závěru dojde k převaření. Časovač je také skvělou pomůckou – odpadá vám starost s natažením kuchyňského budíku nebo sledováním času na hodinách. Navíc vlastní různé programy a několik zdravých variant, které vám umožní s rýží doslova kouzlit.

Básníte o lehce lepkavé, ale nemazlavé rýži? Rýžovary perfektně splní vaše očekávání. Ač nejsme zrovna rýžovou zemí, kde je k vidění spoustu rýžových plantážích, tak jako východním směrem, můžeme se kráse výborně uvařené rýže, alespoň přiblížit. Litinový hrnec s nepřilnavým dnem je sice na vaření velmi dobrý, ale co se týče zrovna rýže, může také nemile překvapit. Metoda rýžovarů tak oplývá něčím, co tu ještě nebylo..rýži nepřevaří, ale jen přihřívá. Mít doma luxusní čínské bistro by se mohlo zalíbit každému. Co vy na to? Už se vám sbíhají sliny na křehká kachní prsíčka s chilli omáčkou a rýží? Nám ano!